Kripto_Para_Dolandiriciligi

Coin delist ne demek? Kripto parada ‘delist’ nedir?

Kripto para borsaları dönem dönem bazı tokenleri ya da coinleri delist edebiliyor. Yatırımcılar cüzdanlarında yer alan coinlerin delist edileceğini öğrendiği esnada bunun ne anlama geldiği konusunda kararsız kalabiliyorlar. Peki, coin delist ne demek, token ve kripto parada delist nedir?

Kripto paralarda sert dalgalanmaların olduğu dönemlerde delist işlemleri sıklıkla karşılaşılan durumlar arasında yer alıyor. Borsalar delist işlemi başlamadan önce gerekli bilgilendirmeyi yapıyorlar. Bilgilendirme yapılmaması durumunda cüzdanında delist edilecek coinleri bulunan kişiler panik yaşayabiliyor. Bu nedenle güvenirlik ve müşteri memnuniyetini üst seviyede tutan kripto para borsaları oluşabilecek panik havasını önlemek adına bilgilendirmede bulunuyorlar.

Coin delist ne demek?

Kripto para borsalarında delist sert dalgalanmaların yaşandığı dönemlerde sıklıkla karşılaşan bir durum olarak ortaya çıkarken kısaca ilgili borsada coinin işleme katılması anlamına geliyor. Örnek olarak Dogecoin’in Binance’da delist olması demek belirtilen süre kadar Binance borsasında Dogecoin işlemlerinin yapılamayacak olması anlamına gelir. Delist işlemleri bir süreliğine olabileceği gibi süresiz olarak da yapılabilir. Süresiz delist durumlarında borsaların cüzdanda yer alan delist coini dönüşüm hakkı tanıması gerekiyor. Aksi takdirde delist edilen coin cüzdanda öylece kalır. Sonuç olarak delist kıcaca listeden kaldırmak veye liste dışı anlamına gelir.

Son dönemde delist olan coinler hangiler?

Ncash, dogecoin, feg ve ada coin son dönemde yaşanan delist örnekleri arasında gösterilebilir.

Binance delist etmeden önce nelere dikkat ediyor?

Market hacmi en yüksek kripto para borsaları arasında yer alan Binance, delist işlemleri öncesinde duyurular sayfasından bilgilendirme yapıyor. Binance delist kararında coin ekibinin projeye bağlığı, işlem hacmi ve likidite, sözleşme kararlılığı, halka iletişim düzeyi, periyodik durum tespiti ve taleplere yanıt verme, etik dışı davranış ya da ihmal, kripto para ekosistemine katkı gibi konuları göz önüne alıyor. Bu kriterler kapsamında olumsuz bir durumun tespit edilmesi halinde delist işlemi gerçekleşebiliyor.