18 ve 19 yaşındaki girişimciler, fintech platformlarına 2,2 milyon dolar yatırım aldı

Avustralyalı genç girişimciler 18 yaşındaki Liam Millward ve 19 yaşındaki William Gao tarafından kurulan bir fintech girişimi olan Instant, tohum yatırım turunda dünyaca ünlü yatırımcılardan 2,2 milyon dolarlık yatırım aldı.

Online alışverişlerde satışların tamamlanma oranını artırılması ve anında ödeme çözümleri üzerine yoğunlaşan iki genç girişimci, aralarında Tinder’ın kurucusu Justin Mateen ve Zip kurucusu Larry Diamond gibi yatırımcıların ilgisini çekmeyi başardı. Instant’ın tohum yatırım turunda topladığı 2,2 milyon dolarlık yatırım bu segmentte Avsutralya’da sağlanan en yüksek tutar olarak da kayıtlara geçti. Instant’ın sunduğu anında alışverişi tamamla özelliği, platformun lansmanının yapıldığı ilk dönemde Avustralya’da büyük ilgi görmüştü. Böylece, kullanıcıların ilgisi yatırımcıların da ilgisinde itici güç oldu.

Tinder’ın kurucusundan yatırım geldi

Genç girişimciler, sağladıkları 2,2 milyon dolarlık kaynağın büyük bir kısmını ekiplerini genişletmek için kullanacaklarını açıkladı.

Blackbird tarafından yönetilen yatırım turunda yer alan diğer kurum ve kişiler arasında Avustralya’nın en zengin iş insanlarından biri olan Steve Baxter’ın fonu olan TEN13, Avusturya’nın en büyük bankalarından biri olan Westpac’in VC fonu Reinventure ve Tinder kurucusu Justin Mateen, Accel Ventures yer aldı.

Kendi mağazalarını yönetirken yaşadıkları sorunlardan ilham aldılar

İki genç girişimci, 2021 yılının Nisan ayında başlayan Instant macerası, online alışverişlerde en basit ödeme yöntemlerini bulabilme fikri ile başlıyor. Kendi online satış mağazalarını işletirken yarıda kalan satışlarla ilgili hayal kırıklıklarının ardından Instant’ı bulmak için ilham alıyor.

Sepetteki ürünlerin satın alınmamasının, e-ticaret işletme sahipleri için en büyük sorunlardan biri olduğunu hatırlatan Instan’ın 18 yaşındaki girişimcisi Liam Millward “Her büyüklükteki bir e-ticaret işletme sahibinin ödeme teknolojisini yönetmesinin oldukça karmaşık bir sorun” ifadeleriyle ana odak noktalarını tanımlıyor. Milward sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Online alışverlerde satın alma sürecinin tamamlanması ve ödeme süreci can sıkıcı ve zaman alıcıdır. Her alışverişte kart kullanılması ve bilgilerin girilmesi vs. Bu durumun her sorunu basit ve hızlı bir şekilde çözmek isteyen Z kuşağı için çok daha büyük bir sorun.”

“İnternetin anlık ödeme katmanını oluşturuyoruz”

Instant’ın kurucularından 19 yaşındaki William Gao, şirket vizyonlarının karmaşık ödeme işlemlerini sorunsuz alışveriş deneyimlerine dönüştürmek olduğunu söyledi. Gao, “Instant, daha hızlı bir ödemeden çok daha fazlası bir platform. İnternetin anlık ödeme katmanını oluşturuyoruz, tüccarlara satışlarını basitleştirmek ve önemli ölçüde yükseltmek için ihtiyaç duydukları altyapıyı veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Vizyonlarının Instant’ı tüm e-ticaret şirketleri için temel ödeme deneyimine dönüştürmek olduğunu söyleyen Gao, “Yine de tek dokunuşla ödeme yapmıyoruz, ekosistem sahtekarlığı tespiti veya operasyonel otomasyon gibi boşlukları dolduran bir platform olarak konumlanmak istiyoruz” dedi.

Soğukkanlılıkları ve olgunlukları yatırımcıları etkiledi

Yatırım turunu yöneren Blackbird ortağı Niki Scevak, genç ortak kurucuların olgunluğundan ve odaklanmasından etkilendiğine ifade ederek “Liam ile altı ay önce tanıştığımızda 17 yaşındaydı ve William ondan sadece iki yaş büyük. Kendi yaşlarının iki katı olan girişimcileri ve yatırımcıları etkileecek derecede soğukkanlılığa, olgunluk ve inanç düzeyine sahipler” şeklinde konuştu.