Türk şirketi FERASET 4,5 milyon dolarlık yatırım aldı

FERASET, Play Ventures ve e2vc’den aldığı 4,5 milyon dolarlık başlangıç yatırımıyla büyümesini hızlandırmayı hedefliyor. Şirketin kurucusu ve CEO’su H. Burak Demir, bu yatırımın yapay zekâ alanındaki inovasyonları ilerletmek, operasyonları genişletmek ve küresel pazara yenilikçi ürünler sunmak için kullanılacağını belirtti.

Yapay zekâ destekli, kullanıcı odaklı mobil uygulamalar geliştiren FERASET, tasarım, video, müzik, fotoğrafçılık ve çeşitli pratik araçlar alanında uygulamalar sunuyor. Şirket, Hexa, Livensa, Aura ve Music AI gibi uygulamalarıyla öne çıkarken, aylık 2 milyon indirme sayısına ulaşıyor.

Bu yatırım sayesinde FERASET, ekibini büyütmeyi, yeni yapay zekâ uygulamaları geliştirmeyi ve mevcut portföyünü genişletmeyi planlıyor. Play Ventures’ın kurucu ortağı Harri Manninen, FERASET’in mobil oyun sektöründeki deneyimi ile yapay zekâyı birleştirerek alanda öncü olmaya hazır olduğunu vurgularken, e2vc Genel Ortağı Enis Hulli, yatırım kararlarının temelinde FERASET’in kurucu ekibinin mobil ürün geliştirme ve yapay zekâ konusundaki bilgi birikiminin yer aldığını ifade etti.