Kuruluşundan itibaren teknolojiye önem veren, inovasyonları yakından takip ederek ürün ve hizmetlerine adapte etmeye devam eden Esas Holding kuruluşu Medline Sağlık Grubu; özellikle yapay zeka, tele tıp ve giyilebilir teknolojiler gibi alanlarda hizmete sunulacak projeler üzerinde çalışıyor.
Medline Sağlık Grubu Genel Müdürü R. Başar Ezer, “Medline olarak kurulduğumuz günden itibaren teknolojiyi odağımıza alarak kendimizi sadece bir sağlık şirketi olarak değil, bir teknoloji şirketi olarak konumlandırdık” diyerek konuya ilişkin şunları kaydetti:
“Hepimizin bildiği gibi, içerisinde bulunduğumuz yüzyılın son çeyreğindeki dijital dönüşüm, sağlık dahil olmak üzere insana dair her şeye yeni bir yön verdi. Bizler de geleceğin sağlık misyonuyla yola çıkan bir kurum olarak, sektörümüzdeki yenilik ve gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Veri gizliliği, uyumluluk ve siber tehditlere karşı daha etkili bir koruma sağladık.”
Özellikle afet durumlarında hizmetlerimizin sürdürülebilirliği ve verilerimizin güvenliğini sağlanabilir kılmak için kısa bir süre önce tüm sistemlerimizi Bulut Teknolojisi üzerine taşıdık. Altyapımızda gerçekleştirdiğimiz bu dönüşüm ile veri gizliliği, uyumluluk ve siber tehditlere karşı daha etkili bir koruma sağlamış olduk.
Acil sağlık hizmetlerinde inovasyonların öncüsü olmaya devam ediyoruz
Şirketimizin temel kuruluş amacı olan Acil Sağlık Hizmetleri kapsamında, inovatif gelişmelerin sistemlerimize entegrasyonu üzerinde önemli adımlar kaydettik. Bu kapsamda, 2006 yılında kullanıma başladığımız acil panik butonu ve 2017 yılında hizmete sunarak tek tuşla hayat kurtardığımız Medline Acil Mobil uygulamamızda olduğu gibi, sektöre örnek teşkil edecek faydalı uygulamalar üzerinde çalışıyoruz.
Yapay zeka tabanlı hareket ve nefes sensörleri ile entegre; kan şekeri, nabız, tansiyon gibi hayati göstergelerdeki değişikliklerin anlık takibini sağlayarak gerektiğinde alarm merkezimiz ile bağlantıya geçebilecek teknolojiler ile acil sağlık hizmetlerine farklı bir boyut kazandıracağız.
Sağlık sektöründeki en önemli unsurun yetkin insan kaynağı olduğunu unutmayarak; otuz yıla yakın süredir deneyimlediğimiz vakalardan oluşturduğumuz senaryoları, teknolojiyi entegre ettiğimiz eğitim modelimizle birleştiriyoruz. Bu modeli, bu yılın sonu itibarıyla devreye almayı planlıyoruz.
Yapay zeka destekli çalışan yazılım tabanlı teknolojinin, tele tıp ile entegre edilmiş modeliyle medikal koçluk hizmetimizde yeni bir dönemin başlayacağını öngörüyoruz.
Ayrıca, kişilerin hayatında çok önemli bir yer alacağını düşündüğümüz; hasta ya da sağlıklı kişilerin gündelik aktivitelerini veya mevcut tedavilerini takip eden, beslenme ve spor gibi planlamalarının aksadığı ya da dışına çıktığı durumlarda kendilerini uyaran ve alternatif yönlendirmeler yapan yazılımlar üzerindeki çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor.
Yapay zeka ile önümüzdeki dönemde hastalarımıza, ilaçlarını kullanmaları gereken saatleri hatırlatan ve ilaç alım durumlarını takip eden bir sistem hazırlıyoruz.
Geliştirdiğimiz yazılım sayesinde, aynı anda birden fazla ilaç kullanılması durumunda, farklı doktorlar tarafından verilen ilaçların birbirleriyle etkileşimlerini analiz ederek meydana gelebilecek hayati tehlikelerin önüne geçmeyi amaçlıyoruz.
Evde sağlık hizmetlerinde sağlayacağımız entegrasyonlarla, tedavileri kişilere özgü ve sürdürülebilir kılmayı hedefliyoruz
Evde sağlık hizmetlerimizde, hastaların ve yakınlarının etkin bir hizmet alabilmelerini sağlamak için; tedavilere daha kolay erişim imkânı sunan ve hastaların evde kendi kendilerine egzersiz ya da terapi yapabilmelerine olanak tanıyan sanal gerçeklik gözlüğü entegrasyonları üzerinde çalışmaya başladık. Bu da projelerimizden birini oluşturuyor.