Revo Capital, 3. Fonunun ilk kapanışını 86 milyon dolar ile gerçekleştirdi

Revo Capital’ın, üçüncü fonu Revo Capital Fund III ilk kapanışında 86 milyon dolar büyüklüğe ulaştı. Hedef büyüklüğü 100 milyon dolar olan fonun, önümüzdeki bir yıl içinde yapılacak nihai kapanışa kadar bu tutarın üzerine çıkması öngörülüyor.

Revo Capital’in üçüncü fonu, Seri A ve B aşamasındaki teknoloji girişimlerine sermayenin yanı sıra büyümeye yönelik stratejik destek sunarak, Türkiye’nin mühendislik ve Ar-Ge potansiyelini küresel teknoloji şirketlerine dönüştürme hedefini sürdürüyor.

Revo Capital’in Kurucu Ortağı ve CEO’su Cenk Bayrakdar, üçüncü fonun yaklaşımını şu sözlerle özetledi: “Üçüncü fonumuzla hedefimiz, 25’in üzerinde tohum ve erken aşama girişime yatırım yaparak Türk girişimcilerin küresel pazarlara açılmalarını ve dünya çapında teknoloji şirketlerine dönüşmelerini desteklemek. Girişimlerin merkezlerini Londra ve New York gibi küresel teknoloji merkezlerine taşıyıp, Ar-Ge ekiplerini Türkiye’de konumlandırdığı bu hibrit model sayesinde, Fon I döneminde %33 olan yurtdışı merkezli şirket oranı, Fon II’de %84’e ulaştı. Bu sayede girişimler, hem uluslararası yatırım ağına ve sermaye kaynaklarına, hem de küresel iş geliştirme fırsatlarına çok daha kolay erişim sağladı”