İndeks Bilgisayar kârını yüzde 181 artırdı

Türkiye bilişim sektöründe “geleceğin teknoloji dağıtım grubu” vizyonuyla hareket eden Index Grup şirketlerinden İndeks Bilgisayar, 2021 mali sonuçlarını ve 2022 hedeflerini açıkladı. İndeks Bilgisayar, 2021 yılında 403 milyon TL net kâr elde etti. Şirket 2022’de 22 milyar TL satış hedefliyor.

Portföyündeki 200’ü aşkın teknoloji markasının dağıtımını üstlenen ve ülke genelindeki 8000’i aşkın iş ortağı ile Türkiye’nin lider bilişim teknolojileri dağıtım grubu olan Index Grup’un halka açık şirketlerinden İndeks Bilgisayar, 2021 mali sonuçlarını açıkladı. Buna göre şirket, satışlarını 2020’ye göre yüzde 28 oranında artırırken, net kârını ise yüzde 181 yükseltti. İndeks Bilgisayar’ın 2022 satış hedefi ise 22 milyar TL olarak açıklandı.

Index Grup’un 2022 hedefi 22 milyar TL

Erol Bilecik: İndeks Bilgisayar, Türkiye bilişim teknolojilerindeki 22 yıllık liderliğini 2022’de de devam ettirecek.
Index Grup’un 2021 sonuçları ve 2022 hedeflerine dair değerlendirmede bulunan Index Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik şunları söyledi: “2021, hayatın her alanında teknolojinin öneminin çok daha iyi anlaşıldığı bir yıl oldu. Artık herkes, dijital teknolojilerin hayatı ne kadar kolaylaştırdığını ve dijital ihtiyaçların yeni normal dönemde de artarak devam edeceğini biliyor. Kamu, özel sektör ve bireyler olarak, hayatımızın neredeyse her alanında fiziksel ve dijital hizmetleri hiç olmadığı kadar birlikte kullanmaya hızla alıştık. Artık dijital ticaret anlayışı, dijital ekonomi, dijital devlet kavramı ve online bir sosyal yaşam, hayatın gerçeği.

Tüm bu dijitalleşmeye paralel olarak hızla gelişen e-ticaret ile güçlü bir lojistik altyapısına olan ihtiyaç da arttı. Ülkemizin lider bilişim teknolojileri dağıtım grubu olarak biz de geçtiğimiz yıl lojistik kasımızı daha da güçlendirmek üzere bu alandaki yatırımlarımızı artırdık. Buna ek olarak pazaryeri satış kanalımızı geliştirmek üzere adımlar attık. Hem kendi e-ticaret yapılanmamızı güçlendirmek, hem de büyük e-ticaret platformlarıyla yeni iş birlikleri oluşturmak için altyapı yenileme ve online entegrasyon kabiliyetlerimizi geliştiren yatırımlarımızı hayata geçirdik. Bu yıl da tüm iş ortaklarımızın lojistik ihtiyaçları için grup şirketimiz Teklos AŞ üzerinden verdiğimiz hizmetleri geliştirmeye ve çeşitlendirmeye devam edeceğiz.

Her zaman söylediğimiz üzere, bizim en büyük güçlerimizden biri Türkiye’nin hemen her yerinde birlikte iş geliştirdiğimiz ve sayısı 8000’i aşan nitelikli iş ortaklarımızdır. Kanalımızı geliştirmek, bu yıl da önceliklerimiz arasında yer alıyor.

Ayrıca grubumuzun DNA’larında olan bir özelliği bu yıl da sergileyip, hedef ve amaçlarımıza uygun şirket veya şirketler satın almak istiyoruz. Bu doğrultuda, Yönetim Kurulumuz bünyesinde sadece bu konuya odaklanan özel bir grup oluşturduk.

Ajandamızdaki önemli bir diğer konu ise insan kaynakları alanındaki yatırımlarımız olacak. İçinde bulunduğumuz dönemde ve yakın gelecekte rekabet avantajını artık sahip olduğumuz IT altyapılarının değil, yetenek havuzlarımızın belirleyeceğine inanıyorum. Bu noktadan hareketle geleceğin yetenek yönetim stratejilerini bugünden oluşturmaya başladık ve bu konuda daha güçlü adımlar atmaya devam edeceğiz.

Index Grup olarak bizim önceliğimiz her zaman karlı, verimli ve sürdürülebilir büyümedir. Bu yaklaşımımız sayesinde grup şirketlerimizden İndeks Bilgisayar, Türkiye bilişim teknolojileri sektöründe tam 22 yıldır açık ara lider durumunda. Bu liderliğin sürdürülebilirlik anlamında çok değerli olduğunun bilincindeyiz ve bu yıl da zirveyi bırakmayacağız. Rekabetteki bu kozumuzu yeni markalarla ve yeni ürün gruplarıyla daha da güçlendirmeye devam edeceğiz.

Ayrıca toplum ve sürdürülebilirlik konularındaki çalışmalarımıza bu yıl da devam edeceğiz. Karbon ayak izimizi küçültmek üzere hibrit araç kullanımına geçiş sürecimize, kullandığımız kâğıt miktarını daha da azaltmak için dijital dönüşüm projelerimize, ülkemizde yaşanan genç işsizliği sorununa çözüm sağlamak amacıyla özellikle yeni mezun gençlerimize iş imkânı sağlamaya, merkez ofislerimizde olduğu gibi lojistik merkezimizde de kadın çalışan oranımızı yükseltmek üzere çalışmalarımıza devam edeceğiz. Index Grup olarak hedefimiz; sadece işimizin geleceği için değil, dünyanın geleceği için duyduğumuz sorumlulukla, sektörümüzde sürdürülebilirlik alanında da rol model ve lider olmaktır.”