Fintech devi FIS, binlerce kişiyi işten çıkarmayı planlıyor

ABD merkezli küresel fintech devi Fidelity National Information Services’ın (FIS) binlerce kişiyi işten çıkarmayı planladığı bildirildi.

Bloomberg’de yer alan habere göre FIS’in yeni CEO’su Stephanie Ferris, maliyetlerin düşürülmesi amacıyla birkaç bin kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. Şirketin işten çıkarma ile milyonlarca doları kasada tutmayı planladığı belirtiliyor.

Şirketin 2021 sonu itibarıyla 40 bini ABD dışında olmak üzere toplam 65 bin çalışanı bulunuyor. Analistler, 3 bin kadar çalışanın işten çıkarılacağını tahmin ediyor.

Bloomberg’in haberinde, şirketin önümüzdeki çeyreklerde maliyetleri 500 milyon dolar azaltmayı hedeflediği kaydedildi. FIS hisseleri, bu yıl yüzde 40’ın üzerinde değer kaybetmişti.

Haberde, Ferris’in yatırımcılara, hem maliyet azaltma hem de kontrol altına alma girişimleri ile şirketin maliyet yapısını kalıcı olarak şekillendirmeye odaklandıklarını duyurdu.

Sürecin kademeli olarak hayata geçirilmesi bekleniyor.

FIS, üçüncü çeyrek bilançosunda gelirini yüzde 3 artırarak 3.6 milyar dolara yükseltmişti. Ancak performans göstergesi olarak kabul edilen şirketin düzeltilmiş kazançları yüzde 1 düşüşle 1.58 milyar dolara indi.

Şirket ekim ayında yaptığı duyuruda, Stephanie Ferris’in ocak ayı itibarıyla İcra Kurulu Başkanı ve CEO olarak göreve başlayacağını duyurmuştu. Şirketin 8 yıllık CEO’su olan Gary Norcross ise Yönetim Kurulu Başkanı olacak.