Alternatif Bank’ın Yönetim Kuruluna Esin Aydınol atandı

Alternatif Bank’ın Yönetim Kurulu’nda görev değişikliği gerçekleşti. Kredi Komitesi Başkanı olarak görev yapan Zafer Kurtul, CFA ile Denetim ve Mevzuata Uyum Komitesi Başkanı Halil Ergur’ün Yönetim Kurulu’ndan ayrıldığı belirtildi. Banka, yasal bildirimlerin tamamlanmasını takiben Esin Aydınol’un Kredi Komitesi Başkanı göreviyle Yönetim Kurulu üyeliğine atanacağını paylaştı.

Alternatif Bank Yönetim Kurulu Başkanı Omar Hussain Alfardan, bu görev değişikliği ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Türk bankacılık sektöründe önemli kurumlarda uzun yıllar üst düzey görevler üstlenmiş olan Zafer Kurtul ve Halil Ergür, görev süreleri boyunca deneyim ve birikimlerini ekiplerimizle paylaşarak stratejik yönelimimizin belirlenmesinde ve kurumsal yönetim uygulamalarımızın daha da olgunlaşmasında büyük katkı sağladılar. Tüm Alternatif Bank ailesi adına kendilerine teşekkür ediyor, bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum.”

Aydınol, 30 yılı aşkın kariyeri boyunca bankacılık sektöründe önemli görevlerde bulunmuş, son olarak 2024 yılında Citi Türkiye’de Kredilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü.