Papara’nın faaliyet izni iptal edildi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), elektronik para ve ödeme hizmetleri alanında faaliyet gösteren Papara Elektronik Para A.Ş.’nin faaliyet iznini kaldırdı. Karar, 31 Ekim 2025 tarihli ve 33063 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Resmî duyuruya göre, Papara’ya 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun kapsamında verilen elektronik para ihracı ve ödeme hizmetleri faaliyet izinleri iptal edildi. Karar, Kanun’un ilgili maddeleri uyarınca alındı.

Papara, daha önce 27 Mayıs 2025’te alınan kararla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyumluğuna devredilmişti. Bugünkü karar ile birlikte, şirketin elektronik para ve ödeme sistemleri kapsamındaki tüm yetkileri resmen sona erdi.

Papara yetkilileri X’ten yaptığı açıklamada şunları söyledi;