BNPL (şimdi al, sonra öde) devi Klarna, üçüncü çeyrekte kayıplarını ikiye katladı. Şirket, gelecek yıl kârlılığına ilişkin ise umutlu açıklamalar yaptı.
Klarna, temmuz-eylül dönemini kapsayan üçüncü çeyrekte 200 milyon dolar (2,1 milyar SEK) ile yaklaşık iki kat fazla zarar açıkladı. Şirket, geçen yılın aynı döneminde 106 milyon dolar (1,1 milyar SEK) zarar yazmıştı.
Bu yıl sancılı bir süreç geçiren şirketin değerlemesi düşmüş ve personelinin yüzde 10’dan fazlasını işten çıkartmıştı. Şirket, iş gücünde yaptığı yüzde 10’luk azalma ile faaliyet zararlarını bu yılın 2. ve 3. çeyreği arasında 169 milyon dolar azalttı. Klarna daha sonra eylül ayı sonlarında, ikinci bir işten çıkarma hamlesini hayata geçirdi.
İsveçli şirketin değerlemesi yüzde 85 oranında düşüş kaydemişti.
Tüm bunlara rağmen şirketin CEO’su Sebastian Siemiatkowski’nin iyimser duruşu sürüyor. Siemiatkowski, şirketin 2023’ün ikinci yarısında aylık bazda hedeflediği kârlılığa ulaşmak için büyük ilerleme kaydettiğini vurguladı.